Amnesty's Write for Rights 2018: honderdduizenden mensen in actie

Rond 10 december – Dag van de Rechten van de Mens –schreven honderdduizenden mensen wereldwijd brieven tegen onrecht. Van Canada tot Zuid-Afrika en van Mexico tot Maleisië deden mensen mee aan Amnesty’s Write for Rights-schrijfactie.

Ook in Zevenaar, Duiven en Westervoort schreven mensen voor mensen die worden gediscrimineerd of bedreigd of die onterecht gevangenzitten. Er kon geschreven worden in de bibliotheek in Zevenaar en in de gemeentehuizen. In totaal werden in Zevenaar, Duiven en Westervoort 229 brieven geschreven.

Recordaantal brieven
Nog lang niet alle brieven zijn geteld, maar de verwachting is dat dit jaar in Nederland weer meer brieven geschreven zijn dan vorig jaar. De teller staat op dit moment op ruim 150.000 brieven. Vorig jaar waren dat er meer dan 170.000.

Schrijven heeft effect
Dat het schrijven van brieven een verschil kan maken in iemands leven, vertelden vier speciale gasten. Bij eerdere Write forRightswerd geschreven voor Albert Woodfox (VS), Yecenia Armenta (Mexico) en Teodora del Carmen Vásquez (El Salvador), die allen gevangen zaten en nu vrij zijn. ‘De berichten van de andere kant van de gevangenismuur vormden een enorme bron van kracht voor mij in mijn voortdurende strijd voor vrijheid’, zegt Albert Woodfox, die meer dan 43 jaar in eenzame opsluiting gevangen zat.

Meer berichten