Burgemeester Arend van Hout kwam Mohammed en Saiza Abotouk feliciteren met hun diamanten huwelijksfeest.
Burgemeester Arend van Hout kwam Mohammed en Saiza Abotouk feliciteren met hun diamanten huwelijksfeest.

Diamanten Syrisch echtpaar gelukkig in Westervoort

Voor Mohammed en Saiza Abotouk gaat de laatste fase van hun leven niet over rozen. Toch zijn ze gelukkig in Westervoort. Vorige week vierden ze hun 60-jarig huwelijksfeest.

Ze komen uit Syrië en de oorlog daar stelde het echtpaar en hun zoon Mohammed Anzuabi flink op de proef. Gelukkig konden ze drie jaar geleden in het kader van beleid dat is gericht op gezinshereniging naar Nederland. Zoon Mohammed en zijn vrouw en kinderen woonden in Westervoort en zo kwamen Mohammed en Saiza ook in het dorp terecht. In de wijk Mosterdhof. Zoon Mohammed en zijn gezin wonen op de Gemeint. Het bejaarde echtpaar is daar veel. De taal is het grootste probleem en het is lastig om die op latere leeftijd (Mohammed is 83, Saiza 80) onder de knie te krijgen.

Begeleider Tarik Sennani van Evergreen GGZ (een instelling gespecialiseerd in de begeleiding van psychische aandoeningen bij mensen met een niet-Nederlandse culturele achtergrond) zorgt voor de toelichting. Tarik is van Marokkaanse afkomst, maar spreekt Arabisch. "Het is niet makkelijk voor Mohammed en Saiza, ook omdat ze lichamelijke en psychische klachten hebben. Maar ze zijn blij dat ze in Nederland zijn bij hun zoon en zijn familie. Ze hadden een leuk gesprek met burgemeester Van Hout."

Meer berichten