Ondernemers Ambacht vóór bedrijveninvesteringszone

Het college van burgemeester en wethouders heeft de uitslag bekend gemaakt voor het invoeren van een bedrijveninvesteringszone (BIZ) op Het Ambacht in Westervoort. Van de 73 uitgebrachte stemmen heeft 86 procent voor gestemd. Ook aan de andere wettelijke eisen om tot een BIZ te komen is voldaan en daarmee is de invoering een feit.

Deze invoering betekent dat vanaf 1 januari 2019 de ondernemers op Het Ambacht samen gaan investeren in het bedrijventerrein.

Er komt een parkmanager, gezamenlijke bedrijfsborden en het keurmerk Veilig Ondernemen wordt ingevoerd. Met deze en andere activiteiten zorgen de ondernemers ervoor dat het ondernemersklimaat op orde blijft. De activiteiten worden betaald uit een nieuwe heffing die vanaf 1 januari geldt en waar alle pandeigenaren aan meebetalen.

Het college is blij met het resultaat. Wethouder Hans Sluiter: "Ik ben trots op de ondernemers en in het bijzonder het BIZ-bestuur dat zij hun nek hebben uitgestoken om dit mogelijk te maken. Het zorgt voor structurele aandacht voor het Ambacht en is een mooie aanvulling op de opwaardering van de openbare ruimte."

Onlangs is al begonnen met het opknappen van bedrijventerrein Het Ambacht.

Meer berichten