Grote kerstmarkt in Westervoort

De jaarlijkse kerstmarkt in Westervoort, op vrijdag 14 december bij De Wyborgh, is dit jaar groter dan ooit. Geen 40 kramen, zoals voorgaande jaren, maar bijna 60.

De recordscore heeft te maken met de samenwerking die is aangegaan met de organisatie van Dickens in de Liemers, dat afgelopen weekend werd gehouden in het Horsterpark. Standhouders die bij 'Dickens' stonden zijn ook warm gemaakt voor de kerstmarkt. Dat niet alleen, volgens Frans Brink, één van de organisatoren. "Ook houten huisjes, vuurkorven en andere materialen staan ons ter beschikking. Er zijn zelfs vrijwilligers van 'Dickens' die vrijdag bij onze kerstmarkt komen helpen.

Ik verwacht dat het met een oliebol en een glaasje glühwein erbij een heel sfeervol evenement wordt met veel bezoekers." Naast de bijna 60 kramen (ook met oude ambachten, zoals een smid, rokerij en mandenvlechter) zijn er optredens van Popkoor Repeat, Balletschool Blanche, Westfort Brass en Go Diva Dance. Jongerencentrum Creon organiseert kinderactiviteiten (knutselen, lasergamen, marshmallows roosteren, stormbaan) en er kan een gratis ritje met een arrenslee worden gemaakt.

De kerstmarkt begint om 16.00 uur en duurt tot 21.00 uur.

Meer berichten