Burgemeester Arend van Hout feliciteert Rik Alink.
Burgemeester Arend van Hout feliciteert Rik Alink.

Rik Alink: werkjubileum en zestigste verjaardag

Wie kent Rik Alink niet in Westervoort? Overal is hij bij betrokken en overal verleent hij hand-en-spandiensten. Zaterdag werd hij door burgemeester Arend van Hout gehuldigd vanwege zijn 40-jarig werkjubileum bij sociale werkvoorziening Scalabor, de voortzetting van Presikhaaf Bedrijven.

Het werkjubileum van Rik Alink viel ongeveer samen met zijn zestigste verjaardag op 28 november. Dubbel feest en dat bracht ook de gemeente ertoe Rik Alink lof toe te zwaaien. Rik is geboren en getogen in Westervoort. Sinds het overlijden van zijn moeder vijf jaar geleden woont hij onder begeleiding in de Appelbloesem in de wijk Beekenoord. Zijn mentor en mantelzorger is Gerda Dahm, een zus van Riks overleden moeder. Gerda: "Rik staat graag in de belangstelling. Hij vond het prachtig dat de burgemeester naar Wieleman kwam om hem te huldigen."

Dat hij het 40 jaar heeft volgehouden bij Scalabor/Presikhaaf Bedrijven verbaast Gerda Dahm niet. "Rik werkt met plezier. Toen hij 25 jaar in dienst was had hij welgeteld één ziektedag staan. De laatste tijd is dat buiten zijn schuld om anders geworden. Rik heeft een gebroken heupen gehad en een gebroken enkel. Gelukkig gaat het nu een stuk beter en laat hij zich weer overal in het dorp zien."

Meer berichten