Iris tijdens NK GS 2018
Iris tijdens NK GS 2018

Liemers Sportprijs: Westervoortse skiester Iris genomineerd

De 14-jarige Iris van den Berg, alpine wedstrijd skiester, uit Westervoort is genomineerd voor Liemers Sportprijs, categorie Sporttalent 2018.

Op donderdag 13 december vindt de bekendmaking en uitreiking plaats in de OGtent in Duiven. Tot uiterlijk 12 december is er de mogelijkheid om te stemmen op de website van de Liemerse Sportprijs (www.liemersesportprijs.nl). "Twijfel dus niet en help mij naar de 1e plek door te stemmen. Het zou een mooie bekroning zijn van een succesvol jaar" aldus Iris.

In het afgelopen jaar heeft de jonge Westervoortse zowel in de slalom, reuze slalom als in het combinatieklassement onder de 16 jaar de Nederlandse titel verovert. Naast deze titels zijn er ook nog diverse podia in andere nationale en internationale wedstrijden geweest waardoor dus zeker sprake is van een succesvol jaar en gerust kan worden gezegd dat ze een aanstormend talent is.

Voor haar sport verblijft ze minimaal 20 weken per seizoen in de sneeuw, waarvan het overgrote deel in het buitenland. Als leerlinge van het Candea College in Duiven weet ze dat met behulp van school te combineren met haar VWO-opleiding.

Voor aankomend seizoen staan er ook weer diverse (inter)nationale wedstrijden op het programma met als hoogtepunt het NK in Oostenrijk in maart 2019.

Na dit seizoen maakt ze de overstap naar de junioren en daarmee gaat ze vanaf september 2019 de strijd aan met junioren van over de hele wereld. In de vier jaar vanaf seizoen 2019/2020 heeft Iris als doelstelling om zich te kwalificeren voor deelname aan Eurpacup wedstrijden. Dit is het voorportaal van de Worldcup en WK. Om deze doelstelling te kunnen halen gaat Iris op zoek naar sponsoren die haar hierbij willen ondersteunen. Bedrijven of personen die geinteresseerd zijn om deze ontwikkeling te ondersteunen kunnen contact opnemen met Iris via haar Facebook pagina (irisvandenbergalpineskiracer).

Meer berichten