De gespreksleider van de informatieavond bij Wieleman geeft een bewoner van de Mosterdhof het woord.
De gespreksleider van de informatieavond bij Wieleman geeft een bewoner van de Mosterdhof het woord.

Bewoners Mosterdhof zijn 'vol verwachting'

De door de gemeente Westervoort uitgeschreven bijeenkomst over de leefbaarheid in de wijk Mosterdhof werd goed bezocht. De invulling van de avond was ook uitstekend geregeld en de sfeer over het algemeen positief. Maar veel bewoners zitten ook in de modus: eerst zien, dan geloven.

Vol verwachting klopt deze week het hart van veel kinderen en ook de bewoners van de Mosterdhof zijn 'vol verwachting'. Na jaren waarin niet of nauwelijks is geïnvesteerd in de wijk, moet het nu gaan gebeuren. Plannen genoeg en iedereen mag meepraten.

"Heel mooi", vindt ook bewoner Ton Fransen (62). Hij woont al sinds 1982 in de Mosterdhof en is tot op de dag van vandaag blij met zijn ruime huis. Minder te spreken is hij over de openbare ruimte. Ton Fransen: "Daardoor heeft de wijk een slecht imago gekregen. De dienstverlening van de gemeente heeft gewoon jarenlang te wensen overgelaten. Dat heeft bij veel bewoners voor frustratie gezorgd."

Maar Ton Fransen is het helemaal eens met wat wethouder Hans Sluiter zei: laten we niet achterom kijken maar vooruit. "De ideeën zijn goed en ik voel energie. Dat zal zich vertalen in wensen en misschien wel dromen. In hoeverre die haalbaar zijn zullen we dan zien."

Ton Fransen weet ook dat er nog geen financiële dekking is voor de plannen die in de maak zijn. Voorlopig is alleen voorzien in een budget voor het planproces. Ton: "Ik twijfel er niet aan dat er geld komt, maar de vraag is wel: hoeveel? Ik vind trouwens dat we daar als bewoners ook reëel in moeten blijven. Niet alles zal kunnen." Hij hoopt dat het hele proces leidt tot meer verbondenheid. "Als bewoners zijn we mede verantwoordelijk voor hoe de wijk eruit ziet. Het zou mooi zijn als mensen straks ook zelf in hun woonomgeving investeren."

Dan steekt toch weer scepsis de kop op. "Mensen hier voelen zich al jaren achtergesteld. Dat neem je niet met één bijeenkomst en een paar mooie woorden weg. Vertrouwen moet weer worden opgebouwd en dat heeft tijd nodig. Al geloof ik persoonlijk zeker in een goede afloop."

Meer berichten