Praat mee over nieuw natuurgebied

Natuurmonumenten is sinds eind oktober eigenaar van twee terreinen in Westervoort. De zogenaamde 'Bult van Putman', die werd geschonken door de Putman Groep, en het naastgelegen terrein, de 'kleiputten van Westervoort', dat werd geschonken door BPD Ontwikkeling. De 'Bult van Putman' is een 35 meter hoge, voormalige vuilstort. Het afval is afgedekt en beplant. De kleiputten bestaat uit waterpartijen, omzoomd met rietkragen en bomen en mooie doorkijkjes.

Natuurmonumenten heeft grote plannen met de gebieden (foto) en wil ze zo spoedig mogelijk openstellen voor publiek. Maar alvorens aan de slag te gaan mogen inwoners van Westervoort meepraten. Dat kan op woensdag 12 december van 19.00 tot 21.00 uur bij Wieleman aan de Dorpstraat 11 in Westervoort.

Tijdens de infoavond komen de inrichting, het beheer in de toekomst en de nieuwe naam van het gebied aan bod. Uiteraard kunnen er ook vragen worden gesteld en suggesties worden gedaan. In verband met de catering hoopt Natuurmonumenten dat mensen die van plan zijn te komen zich vooraf even aanmelden per email: infoveluwezoom@natuurmonumenten.nl.

Meer berichten