Toon van Mierlo verricht de openingshandeling.
Toon van Mierlo verricht de openingshandeling.

Toon van Mierlo opent weg naar carnavalsloods

Niet toevallig op de 'elfde van de elfde' opende Toon van Mierlo zondag het nieuwe toegangspad naar de carnavalsloods in Westervoort. Baggeren door de blubber is er niet meer bij.

De carnavalsloods tegen de spoordijk achter Maksim, voorziet al jaren in een overduidelijke behoefte. Alleen het pad er naartoe was een drama. Dankzij een financiële bijdrage van Kermiscomité Westervoort is de ergernis daarover nu voorbij. Er kon een flinke stapel stenen worden gekocht en vrijwilligers van de carnavalsverenigingen en -groepen die gebruikmaken van de loods legden met vereende krachten de nieuwe toegangsweg aan.

"Een hele verbetering", zegt voorzitter Pim van de Glind van de Stichting Carnavalsloods Westervoort. "In een tijd van pakweg drie weken is de boel bestraat. Iedereen heeft meegeholpen. De samenwerking tussen de verschillende verenigingen en groepen is gelukkig heel goed."

Voor de opening in het weekend dat het carnavalsseizoen een aanvang nam, werd de Westervoortse rolstoeler Toon van Mierlo gevraagd. Pim: "Om aan te geven dat de loods nu voor iedereen goed bereikbaar is."

Meer berichten