Telefooncirkel Rode Kruis, Westervoort - Duiven - Groessen - Loo

Een paar jaar geleden is er door het Rode Kruis een telefooncirkel opgezet; deze is bedoeld voor alleenstaanden, ter sociale controle van het welbevinden van de deelnemers.

De deelnemers worden gebeld in volgorde tussen 8.45 en 9.15 uur. De laatste sluit af door de eerste te bellen. De deelnemers hebben twee tot drie contactpersonen (familie, buren, kennissen) die hun telefoonnummer hebben opgegeven en een huissleutel hebben van de betreffende deelnemer. Er wordt in het gesprekje van een paar minuten gevraagd aan de deelnemer of alles nog met de deelnemer in orde is en die belt dan weer de volgende.

Middels de telefooncirkel is het al een paar keer gebeurd dat men er achter gekomen is dat een deelnemer is overleden en ook dat er iemand gevallen was in de badkamer en niet bij de telefoon kon komen. Het bewijst in zulke gevallen wel zijn nut. Er is voldoende plaats voor nieuwe deelnemers.

Indien u geinteresserd bent kunt u zich opgeven bij de coordinator van het Rode Kruis: Laura Blom, telefoon 06 489 426 11.

Meer berichten