Informatiemarkt Sociale Dienst goed bezocht.
Informatiemarkt Sociale Dienst goed bezocht.

Sociale Dienst kijkt terug op succesvolle informatiemarkt

Afgelopen donderdag heeft RSD de Liemers (Sociale Dienst) in Zevenaar een informatiemarkt georganiseerd voor mensen die leven van een bijstandsuitkering en een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Deze mensen worden begeleid door de sociale dienst om weer deel te kunnen nemen aan het arbeidsproces. Doel van de informatiemarkt is mensen te informeren over de mogelijkheden om werk-fit gemaakt te worden.

Het was de eerste keer dat deze informatiemarkt ‘Op weg naar werk’ door de RSD werd georganiseerd. De bezoekers waren enthousiast over het aanbod voor re-integratie, opleidingen, werkervaringsplekken, maar ook werkgevers die kennis wilden maken met kandidaten. Daarnaast hebben alle bezoekers contact gehad met hun klantmanager van de RSD. Het vervolg op de markt is dat in de komende weken met alle bezoekers wordt geïnventariseerd welke opleidingsmogelijkheden het meest geschikt zijn. En alles met het doel weer aan het werk te komen.

ilfred Hekkers, manager van de RSD: ‘Het was een mooi evenement om in een ontspannen sfeer met onze klanten in gesprek te komen. Voor klanten voelt het ook anders dan een één-op-één gesprek. Ik ben er van overtuigd dat dit de relatie met onze klanten ten goede komt. We leren klanten nu toch op een andere manier kennen. Deze informatiemarkt is zeker voor herhaling vatbaar.’

De volgende informatiemarkt ‘Op weg naar werk’ vindt plaats in april 2019. Mensen die bekend zijn bij de RSD de Liemers kunnen bij hun klantmanager aangeven dat zij graag voor de volgende markt een uitnodiging willen ontvangen.

Meer berichten