Lichtjesavond in Werenfriedkerk

Oudere katholieken herinneren zich vast nog hoe november altijd begon met Allerheiligen op 1 november en Allerzielen op 2 november. De eerste een feestdag ter nagedachtenis aan alle heiligen, de tweede een gedenkdag voor overledenen in naaste kring.

De tijd heeft Allerheiligen en Allerzielen naar de achtergrond gedrukt, maar er zijn andere feesten en gebruiken voor in de plaats gekomen. Op de avond van 31 oktober Halloween en op 2 november lichtjesavond. De verbinding met Allerzielen is gebleven, want de lichtjes (kaarsjes) worden aangestoken om herinneringen aan dierbaren te delen.

In Westervoort wordt lichtjesavond gehouden in de protestantse Werenfriedkerk aan de Dorpstraat 61. De kerk is op vrijdag 2 november open van 19.00 tot 21.00 uur. Er kan een kaarsje worden aangestoken of een kaartje met een wens of herinnering in een 'herinneringenboom' worden gehangen.

De lichtjesavond is voor alle inwoners van Westervoort, kerkelijk en niet-kerkelijk. Medewerking verleent vrouwenkoor Colours. Ook worden er gedichten voorgelezen en stilte momenten gehouden. Mensen kunnen ook zelf iets voorlezen wat hen raakt. Er wordt koffie, thee en chocolademelk geschonken.

Meer berichten