Sjors Sportief/Creatief.
Sjors Sportief/Creatief.

Sjors Sportief en Sjors Creatief weer van start in Westervoort

Alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Westervoort ontvangen weer het Sjors Sportief/Creatief boekje. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen (vaak gratis) kunnen deelnemen om kennis te maken met één of meerdere activiteiten.

Het is een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in Westervoort. Vorig schooljaar was Sjors al een succes: 400 kinderen hebben gebruik gemaakt van het aanbod. Op deze manier hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit. Basisschoolleerlingen uit groep 1 tot en met 8 kunnen zich vanaf 17 oktober inschrijven voor activiteiten via www.sjorssportief.nl.

Kinderen uit de gemeente Westervoort kunnen kennismaken met meer dan vijftig activiteiten zoals atletiek, badminton, dansen, lasergamen, pietengym, paardrijden, turnen, scouting en tennis. Ook voor de creatievelingen is er veel aanbod, denk hierbij aan astrologie, muziek maken, tekenen en schilderen, taartjes maken en knutselen. Kinderen mogen zich voor alle activiteiten inschrijven die zij willen doen. Inschrijven kan het hele schooljaar door.

Speerpunt
Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sport- en cultuurbeleid. Sjors Sportief & Sjors Creatief zijn instrumenten die de gemeente Westervoort hiervoor inzet. Deze formule heeft zich inmiddels in meer dan 90 gemeenten bewezen. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen.

Meer informatie staat op www.sjorssportief.nl.

Meer berichten