Jacqueline Schilling aan tafel in inloophuis De Herberg aan de Dorpstraat: "Ik geloof heel erg in de kracht van het elkaar ontmoeten."
Jacqueline Schilling aan tafel in inloophuis De Herberg aan de Dorpstraat: "Ik geloof heel erg in de kracht van het elkaar ontmoeten."

Nieuwe coördinator De Herberg

Inloophuis De Herberg aan de Dorpstraat in Westervoort bestaat al zes jaar. Toch is nog niet iedereen in het dorp bekend met de voorziening. De recent aangestelde coördinator Jacqueline Schilling wil daar verandering in brengen. "De Herberg is een ontmoetingsplek voor alle Westervoorters."

Veertig tot vijftig 'vaste' bezoekers heeft De Herberg. Mensen die er met enige regelmaat komen voor een kop koffie en een praatje. Jacqueline Schilling denkt dat veel meer dorpsgenoten behoefte hebben aan contact. "Veel mensen denken dat De Herberg alleen voor ouderen en kwetsbaren is of voor mensen die zijn verbonden aan de kerk. Dat is niet zo. Iedereen die even niet alleen wil zijn is van harte welkom."

Sinds augustus is Jacqueline Schilling (53) werkzaam bij De Herberg als coördinator. Jacqueline heeft samen met het bestuur duidelijke doelen gesteld: meer bezoekers, meer vrijwilligers en het verbeteren van de interne organisatie. Een taak die Jacqueline op haar lijf geschreven vindt. "In het sociaal domein heb ik veel ervaring. Ik heb onder meer ook bij De Nieuwhof gewerkt. Ik geloof heel erg in de kracht van het elkaar ontmoeten. Een groot voordeel is dat ik in Westervoort woon. Al ruim dertig jaar. Ik ken het dorp en ik ken de mensen omdat ik ze ook tegenkom in de supermarkt."

De Herberg was in 2012 een initiatief van pastor Ria Doornbusch. Onder haar leiding werd het inloophuis een succes. Met het vertrek van Ria Doornbusch bij de Sint Willibrordus-parochie in 2016 ontstond een probleem. Vrijwilligers sprongen noodgedwongen in het gat, maar het betekende wel dat de 'schwung' er een beetje uit was. Met de aanstelling van Jacqueline Schilling hoopt het bestuur weer een opleving te weeg te kunnen brengen.

'Aandacht voor elkaar'
Jacqueline: "Tegen iedereen die geïnteresseerd is, als bezoeker of in een rol als vrijwilliger, zou ik willen zeggen: kom eens kijken of neem contact op. We zijn heel laagdrempelig en kleinschalig. Een huiskamersetting gericht op delen en aandacht voor elkaar."

De Herberg is gevestigd naast de RK kerk aan de Dorpstraat 107. Dagelijks is het inloophuis enkele uren geopend (meer info op www.inloophuisdeherberg.nl). Iedere eerste zondag van de maand is er een gezamenlijke lunch en iedere vrijdag een gezamenlijke warme maaltijd.

Meer berichten