Schoonwandelen.
Schoonwandelen. (Foto: Tesse Blaauw)

'Schoonwandelen' langs de Rijn

Het riviernetwerk Schone Rijn kende een vliegende start. Honderden vrijwilligers gaven zaterdag 13 oktober gehoor aan de oproep van IVN Natuureducatie, Rijkswaterstaat, de provincie Gelderland en een flink aantal gemeenten om de oevers van de Rijn schoon te maken.

Alleen al uit de gemeenten Duiven en Westervoort (vertegenwoordigd door de wethouders Ton Spaargaren en Hans Breunissen) hielpen bijna honderd mensen mee. Ze namen zeven tracés, in totaal goed voor zo'n 12 kilometer, voor hun rekening, onder meer de Loowaard.

'Schoonwandelen' wordt het opruimwerk in jargon genoemd en er was dit keer nog geld mee te verdienen ook. Zeven tracés leverden 1400 euro op voor de organisaties en verenigingen waar de vrijwilligers die meehielpen bij zijn aangesloten.

Uiteraard was ook GoClean de Liemers van de partij, de organisatie die zich ten doel heeft gesteld de Liemers zwerfafvalvrij te maken. Zij gebruikten de Litterati app, waarmee het afval dat wordt verzameld in beeld kan worden gebracht. Met de verzamelde data probeert Litterati samen met bedrijven en organisaties te komen tot duurzame oplossingen.

Meer berichten