Vlaamse band Zonen met vaders met Humphrey Ottenhof in Nieuwhof

De Vlaamse band Zonen met vaders (Gent) gaat vanaf november 2018 op muzikale en menselijke queeste. Nadat ze in 2017 verscheen met haar debuut ‘Open & dicht’ timmert Zonen met vaders naarstig aan een opvolger die ‘Ogen voor een andere blik’ zal gaan heten. Najaar 2018 en voorjaar 2019 gaan de acht muzikanten op zoek naar belangrijke, interessante plekken uit hun jongere jaren. Een zoektocht doorheen Vlaanderen en Nederland getiteld ‘Bodemloos’.

Waar kocht sologitarist Jeroen zijn eerste gitaar? Door wie werd Niels, de trompettist, gestimuleerd om muziek te spelen? Waar haalde toetsenist Toon zijn mosterd? Hoe heette het eerste bandje van de bassist Tom? Wanneer ontvluchtte Koen, de drummer zijn dorp? Welke inspiratie haalde Maite, zang en synths, uit haar geboortestreek? Waar kuste de frontman, die andere Jeroen, voor de eerste keer? En met wie? Of is iedereen alles vergeten…

Het plan: een kleurrijke roadmovie maken. Langsheen de plekken waar de muzikanten opgroeiden. Natuurlijk wil een band niet alleen op zoek naar de roots van haar leden. Muzikanten willen ook keihard in het nu aanwezig zijn. En welke plek is daarvoor beter geschikt dan het podium. Dus gaat Zonen met vaders ook concerten spelen. Als het kan samen met een local, collega-muzikant of dichter.

November 2018 start hun zwerftocht in Nederland. De première is in Westervoort, waar trompettist Niels opgroeide, op vrijdag 2 november om 20.00 uur in Kulturhus De Nieuwhof met dorpsdichter Humphrey Ottenhof.

De toegang is gratis, een consumptie verplicht. De bandleden gaan met de hoed rond en het is mogelijk CD’s te kopen.

Graag tot ziens op 2 november in De Nieuwhof, Rivierweg 1 in Westervoort.

Meer berichten