Tannahill Weavers.
Tannahill Weavers.

Traditionele Schotse muziek door Tannahill Weavers

Op zaterdag 10 november komen de liefhebbers van de traditionele Schotse muziek volledig aan hun trekken in De Lantaern in Zevenaar. Dan staat de band Tannahill Weavers weer op het podium van dit altijd gezellig muziekcafé. Aanvang 21.00 uur. Entree: € 15,00 De zaal is om 20.15 uur open.

De Tannahill Weavers ontstonden in 1976 in het Schotse stadje Paisley. Toen al pakten ze uit met een unieke combinatie van traditionele Schotse melodieën op fluit, doedelzak en fiddle met gedreven ritmes op gitaar en bouzouki, ondersteund door drie- of vierstemmige vocale harmonieën. Op 27 november 1978 speelden de Tannahill Weavers voor het eerst in De Lantaern. En nu bijna 40 jaar later staan ze er weer!! Hoe bijzonder is dat.

De groep werd opgericht door Roy Gullane en Phil Smillie waarbij Roy opvalt als de markante frontman van deze folkgroep. De naam van de groep is ontleend aan de weefindustrie in vroegere tijden en de Schotse dichter Robert Tannahill. Al 40 jaar lang blijven De Tannahill Weavers op dezelfde ingeslagen weg verder gaan. Zowel Roy als Phil maken nog steeds deel uit van de band. De Tannahill Weavers zijn één van de oudste Schotse traditionele bands. Het diverse repertoire overspant meerdere eeuwen en omvat opzwepende instrumentals, orginele ballades en zelfs slaapliedjes. Hun muziek illustreert het rijke muzikale verleden van de Keltische bevolking. De Tannahill’s zijn opgenomen in de Schotse Traditional Music Hall of Fame.

Meer berichten