V.l.n.r.: Edith Kasteel, Jana van Zanten en Theo Kasteel: "We spelen graag een spelletje met je op 1 november."
V.l.n.r.: Edith Kasteel, Jana van Zanten en Theo Kasteel: "We spelen graag een spelletje met je op 1 november."

Bordspelavonden in Westervoort

Goed nieuws voor bordspelliefhebbers uit Westervoort en wijde omgeving. Vanaf donderdagavond 1 november worden er in het Kulturhus De Nieuwhof in Westervoort gezellige spellenavonden gehouden. Op elke eerste en derde donderdag van de maand kan iedereen vanaf 19.00 binnenlopen om bordspellen te komen spelen. De doelgroep voor deze avonden is breed: jongvolwassenen tot en met ouderen zijn welkom. De toegang is gratis.

"De wintertijd is al weer ingegaan en het wordt kouder buiten. Dat betekent dat mensen meer binnen blijven. Dus het wordt weer tijd voor een ouderwetse spellenavond", vertellen de mede-initiatiefnemer Theo en Edith Kasteel uit Westervoort. In Westervoort en omgeving was er geen mogelijkheid om in een buurthuis spellen met elkaar te gaan spelen. Vanaf 1 november komt daar dus verandering in.

Brede kennis
Theo en Edith Kasteel spelen al ruim twee jaar bordspellen op de vrijdagavond bij Vendetta in Arnhem. Zij hebben inmiddels een brede kennis opgedaan van bordspellen. Samen met studenten van het leerbedrijf gaan zij deze avonden organiseren. Zij zullen diverse spellen uitleggen en eventueel meespelen.

Oude en nieuwe spellen
Iedereen kent de oude generatie bordspellen zoals Monopoly, Risk en Levensweg. Maar tegenwoordig is er een hele nieuwe generatie spellen beschikbaar. Een aantal van deze titels zoals Catan, Carcassonne en Ticket To Ride begint langzaam meer bekendheid te verwerven onder het grote publiek. Theo en Edith Kasteel: "Maar er is zoveel meer. Om de drempel zo laag mogelijk te houden, starten we de eerste weken met spellen zoals Kolonisten van Catan, Keezborden, Ticket to Ride en Carcassonne. Iedereen die van bordspellen houdt, heeft vast een spel in de kast staan waarvan je denkt 'leuk maar dit is me te moeilijk'. Op onze spellenavond kun je uiteraard ook je eigen spel meenemen. We doen ons best om dat spel met je te gaan spelen."

Meer berichten