Cello sonate's van Saint-Saëns, Grieg en Rachmaninoff in De Verzameling

Op zondag 25 november om 15.00 uur spelen Hanneke Rouw (Cello) en Anouk de Jong (piano) de cello sonate's. De cello sonate's van Saint-Saëns bruisen van energie, de sonate van Grieg is heel vrolijk en onstuimig en de cello sonate van Rachmaninoff is weer wat droeviger en is geschikt voor mooie nazomerdagen en de herfst.

Hanneke Rouw is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu Het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op haar zeventiende volgde ze lessen bij Ran Varon aan de vooropleiding van het conservatorium Zwolle.
Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven en speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw). Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.

Anouk de Jong ronde in juni 2011 haar Masterstudie piano af aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle, waar zij studeerde bij Sepp Grotenhuis, Frank van de Laar en Marien van Nieukerken. Ze is actief op het gebied van kamermuziek en speelt in zowel wisselende als vaste bezettingen, zooals Vliegwiel, met Brigitte van Hagen (sopraan), Sara Klein Horsman (mezzosopraan) en Daniël Vecht (bariton) en een fluit-piano duo met Maartje Valk. Daarnaast werkt zij met het Britten Concours en het Delft Chamber Music Festival. Binnen de kamermuziek neemt liedbegeleiding een belangrijke plaats in als onderdeel van haar studie. Zo werkt zij met verschillende zangers en deed veel ervaring op tijdens lessen van vooraanstaande docenten, onder wie Rudolf Jansen. Op het gebied van piano solo heeft zij een brede interesse, waarin ook veel ruimte is voor het 20e-eeuwse repertoire. Voor piano solo volgde zij masterclasses bij Katariina Liimatianen, Anna Wesolowska, Juris Zvikovs en Ralph van Raat.

Kaarten à € 20,- zijn te reserveren via info@deverzameling.nl
De Verzameling, Brouwerslaan 1a in Westervoort
www.deverzameling.nl

Meer berichten