Henk Kraaijeveld.
Henk Kraaijeveld.

Henk Kraaijeveld Jazz Trio in De Verzameling

Henk Kraaijeveld en de gebroeders Van der Feen verzorgen een bijzonder mooi concert op zondag 4 november om 15.00 uur in De Verzameling in Westervoort.

Henk Kraaijeveld brengt als jazzvocalist meeslepende muziek, met sterke teksten en verrassende improvisaties. Begin 2013 won Henk Kraaijeveld zowel de jury- als publieksprijs bij de tiende editie van het Nederlands Jazz Vocalisten Concours. De jury roemde zijn relaxte manier van optreden en zijn imposante stembereik. Kraaijeveld studeerde in New York bij o.a. Peter Eldridge (New York Voices) en Phil Markowitz. De songs op het album Passengers zijn persoonlijke verhalen en beschouwingen over thema’s als liefde, eenzaamheid, macht en avontuur. Kraaijeveld vormde hiervoor een nieuwe band met musici die hun sporen hebben verdiend.

Paul van der Feen kwam op 26-jarige leeftijd als jongste lid bij het Metropole Orkest in 2004 Hij kijkt terug op een prachtige loopbaan met een aantal fantastische hoogtepunten waaronder de samenwerkingen met Herbie Hancock, John Scofield en Quincy Jones. Maar zijn méést bijzondere ‘Metropole momenten’ waren wellicht de nationale bevrijdings- en herdenkingsconcerten in het bijzijn van de Koninklijke familie in 2007 en 2017.

Mark van der Feen volgde een opleiding aan het conservatorium van Amsterdam. In deze periode studeerde hij onder andere bij Rob van Bavel. Tijdens zijn piano solo concerten speelt hij o.a. de ‘Rhapsody in Blue’ en weet hij als geen ander klassieke muziek en jazz met elkaar te combineren.

Kaarten à € 20,- zijn te reserveren via info@deverzameling.nl
De Verzameling, Brouwerslaan 1a in Westervoort
www.deverzameling.nl

Meer berichten