De enige echte kermiskoning van Westervoort: Jan van Looyengoed.
De enige echte kermiskoning van Westervoort: Jan van Looyengoed.

Jan van Looyengoed voor tweede keer kermiskoning

Met vier vrouwen in de finale met negen deelnemers, was de kans zaterdag aanzienlijk dat Westervoort voor het eerst een kermiskoningin zou krijgen. Zover kwam het niet. Het koningsschieten werd gewonnen door Jan van Looyengoed.

Het is voor de tweede keer dat Jan van Looyengoed zich kermiskoning mag noemen. Ook in 2011 won de eigenaar van Auto Glas Team Westervoort het schuttersfestijn bij Wieleman. In totaal 53 andere deelnemers troefde hij af. Traditiegetrouw werd er in de voorronde met kruisbogen op kaarten geschoten. In de finale werden de kaarten vervangen door een kunstvogel. Onder de beste negen zijn altijd minimaal twee vrouwen: de twee hoogst geklasseerden na de voorronde. Deze regel hoefde niet te worden toegepast, omdat liefst vier vrouwen zich bij de beste negen schaarden.

De eerste kermisdagen kenden een voorspoedig verloop. Martin Wieleman van het kermiscomité: "Het weer werkt fantastisch mee, het is druk en de sfeer is goed. Ik ben zondag even over de kermis gelopen en ook de exploitanten van de attracties zijn tevreden. Kermis in Westervoort is ook dit jaar echt een feest."

Het jonkheerschieten werd zaterdagmiddag gewonnen door David Addink, voor Stijn en Hugo Nijenhuis.

Meer berichten