Folkband The Jigantics in De Lantaern

Op zaterdag 27 oktober staat de zeer succesvolle folkband The Jigantics weer op het podium van De Lantaern in Zevenaar. De inmiddels tot een kwartet gereduceerde band staat garant voor een avond van eigenzinnige mix van folk-rock-blues-cajun-americana. Aanvang: 21.00. Zaal open 20.15 uur.Entree: € 12,00

The Jigantics is een veelzijdige en gedreven folk-roots-band. De band kwam in september 2014 voor het eerst naar Nederland. Hun eerste album Daisy Roots was net uit. De optredens in het land waren beslist succesvol te noemen. Elk jaar zijn ze vervolgens teruggekeerd naar Nederland waar zich geleidelijk een flinke schare fans ontwikkelden. In 2016 waren ze voor het eerst in De Lantaern. Dit was één van de laatste optredens in de toenmalige line-up, omdat de drukbezette Marion Fleetwood haar vizier op andere projecten wilde gaan richten.
Het roer werd omgegooid en in het najaar van 2017 verschenen The Jigantics met twee nieuwe leden op het podium: een basgitarist en een zangeres, die ook ukelele speelt. Na een periode met andermaal personeelswisselingen is de band per september dit jaar teruggebracht tot een kwartet. Ze kunnen rocken, om vervolgens moeiteloos over te stappen naar een folkballad. Over hun invloeden schreef de band zelf: “The whole wide world of music, thrown in a blender, throw in some seasoning and add a dance beat”. De huidige line up van The Jigantics bestaat uit Mark Cole, Martin Fitzgibbon, Keith Thompson, en Sarah Kelly.
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden