Mitsuko Saruwatari.
Mitsuko Saruwatari.

Japanse pianiste Mitsuko Saruwatari in De Verzameling

Zondag 14 oktober om 15.00 uur geeft Mitsuko Saruwatari een prachtig pianoconcert in De Verzameling. Mitsuko, geboren in Tokio Japan, won na haar studie bij de Toho Gakuen School of Music een stipendium die ter beschikking werd gesteld door de Nederlandse regering. Hierdoor kon zij haar studie voortzetten bij Willem Brons aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam.

Tijdens haar studie won zij o.a. de eerste prijs van het muziekconcours voor Franse muziek in Kyoto. Na het behalen van haar diploma’s Uitvoerende Musicus en Kamermuziek, verdiepte zij haar spel gedurende twee jaar in Londen onder leiding van John Bingham.

In 2004 richtte Mitsuko Saruwatari samen met een aantal musici uit het Koninklijk Concertgebouworkest het Uriël Ensemble op met een eigen concertserie in Amstelveen. Het komend seizoen viert het Uriël Ensemble haar 3e lustrum. Het kamermuziekrepertoire dekt bijna alle belangrijke muziek uit dit segment.

Na haar eerste Chopin-Cd verscheen in 2016 haar tweede Cd: ‘Schumann the Poet’. Deze Cd bevat drie pianowerken van Schumann, die geïnspireerd zijn door literatuur. Deze Cd is door de Nederlandse en Japanse pers zeer goed ontvangen. De pers roemt haar lyrische en verfijnde spel gepaard gaande met een solide techniek.

De laatste twee jaar verdiept Mitsuko zich in het herontdekken van een aantal pianowerken van de in vergetelheid geraakte Duitse meester-componist Wilhelm Berger.Mitsuko heeft de pianomuziek van Berger uit het archief gehaald en voor het eerst in de muziekgeschiedenis op Cd gezet (wereldpremière april 2018). Deze opname werd zowel in Nederland als in Japan wederom door pers en muziekkenners lovend ontvangen.

In het seizoen 2017-2018 gaf Mitsuko recitals met een Berger-programma in diverse concerten in Nederland, België en Frankrijk. Mitsuko Saruwatari treedt ook regelmatig op in Japan.

De Verzameling, Brouwerslaan 1a Westervoort.

Kaarten à € 20,- reserveren via info@deverzameling.nl

www.deverzameling.nlPaul v

Meer berichten