JJETT is vrijdagavond de eerste  van zes bands, die optreden tijdens de tweede editie van de Battle of the Band in Duiven.
JJETT is vrijdagavond de eerste van zes bands, die optreden tijdens de tweede editie van de Battle of the Band in Duiven. (Foto: Bert Gort)

Battle of the Bands met topbezetting

Iedereen die van muziek houdt moet vrijdag 28 september op het Remigiusplein in Duiven zijn. Daar wordt die avond de tweede editie van de Battle of the Bands de Liemers gehouden. Een muziekspektakel met zes bands. Covers én eigen werk van allerlei muziekgenres komen voorbij.

Het succes van de eerste 'battle' vorig jaar is van invloed geweest op de tweede komende vrijdag. Anouk de Valois van de organisatie legt uit waarom. "Vorig jaar moesten we nog best moeite doen zes bands van een beetje niveau te vinden. Dat was dit jaar heel anders. De bands stonden bij wijze van spreken in de rij. We hebben echt een keuze kunnen maken. Een optie was ook méér bands uit te nodigen, maar daar hebben we niet voor gekozen. Dan wordt de tijd dat ze kunnen optreden te kort. Een battle met zes bands is ook gewoon net mooi. We hebben gekozen voor niveau en voor een combinatie van bands die alleen covers spelen en bands die ook eigen werk ten gehore brengen. Het wordt hoe dan ook een heel afwisselende avond."

De bands die optreden zijn (in deze volgorde): JJETT, Off the Grid, Stingray, Boogie Nights, 7Tools en Ruych. Voor alle bands geldt dat ze uit minimaal drie personen bestaan (er is zelfs een 10-koppige big band bij: Boogie Nights) en dat minimaal één muzikant afkomstig is uit de Liemers.

De Battle of the Bands de Liemers werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd ter gelegenheid van de heropening van het vernieuwde Remigiusplein. De initiatiefnemers en organisatoren waren Peter en Marjolein Houthuijzen, Maarten en Margot Leuverink, Monique Teunissen en Anouk de Valois. Ze opperden het idee voor een 'battle' tijdens een brainstormavond met de gemeente en kregen groen licht. Namens de gemeente Duiven is Patrick Sessink in het organisatiecomité vertegenwoordigd. Dankzij sponsors kan het evenement ook financieel uit.

Het succes van de eerste aflevering was mega. Op het hoogtepunt waren vorig jaar rond de 2000 mensen op het Remigiusplein bijeen. Het stemt Anouk de Valois positief met het oog op komende vrijdag. "Ik denk dat iedereen vorig jaar een heel leuke avond heeft gehad. Alle reden dus voor die mensen dit jaar weer te komen en voor anderen om ook aan te sluiten. De weersverwachting is goed, in ieder geval geen regen. Mocht dat toch het geval zijn dan wordt er alsnog een tent opgezet."

Omdat het een wedstrijd is, is ook een jury samengesteld. De muziekkenners die over wat wordt geboden mogen oordelen zijn: Jacklien Bronkhorst, Teun de Koning en Niek Niebuur. Het eerste optreden begint om 20.00 uur. Tussen 23.45 en middernacht maakt de jury de winnaar bekend. De winnende band treedt vervolgens nog op tot 00.30 uur. Als prijzen krijgt de winnaar een betaald optreden van 750 euro op een ander moment in Duiven en een professionele fotoshoot.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden