Hans Kwakkernaat, Joost Zoeteman, Hans Mantel en Wim de Vries.
Hans Kwakkernaat, Joost Zoeteman, Hans Mantel en Wim de Vries.

Beste drummer van de Benelux speelt in het Hans Kwakkernaat kwartet in De Verzameling

Zondag 30 september 15.00 uur in De Verzameling. A jazz tribute in the style of Oscar Peterson. Bezetting Hans Kwakkernaat Kwartet: Hans Kwakkernaat - piano, Hans Mantel – contrabas, Joost Zoeteman – gitaar, Wim de Vries - drums.

Een programma vol swingende jazz van de bovenste plank met vernieuwende nummers in de stijl van Oscar Peterson, Naast de fantastische muziek wordt het programma omlijst met verhalen en anekdotes door Hans Mantel. Mantel is niet alleen een begenadigd jazz bassist, maar ook voormalig radio- en tv-presentator en een wandelende muziek encyclopedie.

Het Hans Kwakkernaat Kwartet bestaat uit de top van wat Nederland op jazzgebied te bieden heeft.

Hans Kwakkernaat studeerde cum laude af aan het conservatorium in Arnhem en wordt door velen geroemd om zijn virtuoze pianospel. Hij speelt al jaren op alle grote jazzfestivals.

Hans Mantel heeft in zijn lange carrière als bassist het podium gedeeld met vele grote jazz namen als John Scofield, Wynton Marsalis en George Benson. Hij ging in de leer bij de legendarische bassist Ray Brown, met wie hij bevriend bleef tot diens dood in 2002.

Zoeteman is in binnen- en buitenland een veel gevraagd jazz gitarist. Over Joost Zoeteman schreef de bekende Amerikaanse gitarist Roni Ben Hur: “Joost Zoeteman keeps the great tradition of modern jazz guitar alive and well. His playing keeps up with the high standards of the greatest, and at the same time brings a fresh sound and approach to this rich history”.

Wim de Vries studeerde af aan het conservatorium in Arnhem en geldt als een van de beste slagwerkers ter wereld. Met zijn meesterlijke en creatieve spel weet hij de meest ongelofelijke verhalen uit zijn drumstel te toveren. Als “Drumbassador” speelde hij op het Modern Drummer festival in New York, Montreal Drumfest, Drummer Live London en Sydney Drum Festival.

kaarten via info@deverzameling.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden