Paardrijden heeft op jong en oud een enorme aantrekkingskracht.
Paardrijden heeft op jong en oud een enorme aantrekkingskracht.

Manege Ten Bosch zet de deuren open

Van 15 t/m 23 september zijn de Landelijke Open Manegedagen. De Westervoortse Manege Ten Bosch doet eraan mee. Op zondag 16 september staan de deuren aan de IJsseldijk 92 open van 12.30 tot 16.00 uur.

De Open Manegedagen vallen in de Nationale Sportweek van NOC*NSF. Want niet iedereen ziet paardrijden als een sport, maar dat is het natuurlijk wel. Er komt heel wat bij kijken om een paard of pony te berijden. Bij Manege Ten Bosch weten ze er alles van. Het is een driesterrenmanege waar op een laagdrempelige manier les wordt gegeven aan kinderen vanaf vier jaar en volwassenen.

Iedereen die altijd al eens een kijkje heeft willen nemen bij een manege is welkom. De stallen zijn te bezichtigen en er wordt tekst en uitleg gegeven over hoe het er op een manege aan toe gaat. Er zijn ook leuke activiteiten, zoals een kleurwedstrijd, diverse spellen en het borstelen en verzorgen van een pony. Uiteraard wordt ook informatie gegeven over pony- en paardrijlessen en over de mogelijkheden om een eigen paard bij Ten Bosch te stallen.

Alle bezoekers maken kans op een jaar lang gratis paardrijden op een manege die, zoals Manege Ten Bosch, is aangesloten bij de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden