Imkers in de weer bij hun kasten.
Imkers in de weer bij hun kasten.

Basiscursus beginnende imkers gaat weer van start

Imker worden is populair. Volgens imker Piet van Schaik uit Westervoort 'vanwege de zorg voor het milieu' van veel mensen. Begin volgend jaar verzorgt hij namens Imkervereniging Liemers weer een cursus voor beginnende imkers.

Piet van Schaik: "Ieder jaar hebben we zo'n 15 deelnemers. Precies het aantal waarvoor we ook kasten hebben. Aansluitend aan de cursus namelijk krijgen alle deelnemers een bijenvolk met een koningin. Het volk heeft een jaar nodig om te groeien tot tussen de 40.000 en 50.000 bijen."

Piet van Schaik is een wandelende bijenencyclopedie. Piet: "Geweldig mooi wat die bijen doen. Ze zijn onvermoeibaar. Veel sterven doordat ze hun vleugels helemaal kapot hebben gevlogen. Weet je hoeveel kilometer één bij zou moeten afleggen voor een potje honing van 450 gram? De wereld rond, 42.000 kilometer. Honing is enorm bijen-arbeidsintensief."

De basiscursus imker bestaat uit zeven theorielessen op maandagavonden in de maanden januari t/m maart. Vanaf eind maart volgen op zaterdagochtenden nog negen praktijklessen. De cursuskosten zijn 150 euro inclusief boeken, kopieën, koffie en thee en een eigen bijenvolk. Meer informatie bij Piet van Schaik, telefoon 026 311 86 63, email ptvschaik@zonnet.nl.

Meer berichten