Verkopers, kijkers en kopers tijdens de Zomerfair.
Verkopers, kijkers en kopers tijdens de Zomerfair.

'Feest voor en door Westervoort'

Westervoort in Beweging wordt al meer dan 25 jaar lang gehouden in het laatste weekend van de zomervakantie. Toch zit de sleet er nog niet op. Het was een topweekend.

Een dorpsfeest dat door veel inwoners werd meegevierd. Uiteraard ook door Hans Hovens, de voorzitter van de Stichting Promotie Westervoort die Westervoort in Beweging organiseert. Nog voor het weekend was begonnen, moest wel een tegenvaller worden geïncasseerd. Er ging een streep door 'Westervoort valt in het water', omdat Bo Krook, de man die een demonstratie flyboarden zou geven, gewond was geraakt en niet kon komen. Aangezien ook het water in de Waaij erg laag stond, werd besloten de activiteit te schrappen.

Terug naar vrijdagmiddag en -avond. De Zomerfair, de kinderrommelmarkt en het muziekfeest bij Wieleman. Hans Hovens: "Het viel me op dat er veel verenigingen waren die zich presenteerden en dat de fair en rommelmarkt drukbezocht waren. Het feest 's avonds viel volgens mij ook in de smaak. Omdat het in de openlucht is, heeft het sowieso iets bijzonders."

Meer berichten