Serge de Beer met de gateway.
Serge de Beer met de gateway.

Westervoort klaar voor het Internet of Things

Het Internet of Things, ook wel het Internet der Dingen genoemd, neemt een grote vlucht. Binnen dit concept worden alledaagse dingen verbonden met internet. Een koelkast die zelf bestellingen doorgeeft, een thermostaat die van de auto doorkrijgt dat je bijna thuis bent, of een lantaarnpaal die een seintje geeft dat de lamp moet worden vervangen.

Dergelijke berichten kunnen worden verstuurd via een zogenaamd LoRa-netwerk. Eén van deze netwerken heet "The Things Network". Dit is een open netwerk dat door een enthousiaste groep vrijwilligers wordt beheerd. Een van hen is Serge de Beer, eigenaar van LearningTour en ontwikkelaar van software voor het onderwijs. Hij is vorige maand verhuisd van Arnhem naar Westervoort.

Sinds deze week is de meeverhuisde gateway in Westervoort aangesloten op internet. Vanaf dit moment kan iedereen met een goed idee hiermee verbinden. De naam van de gateway is "robottrainer/Westervoort-IoT". Dit biedt niet alleen mogelijkheden voor enthousiaste makers, maar zeker ook voor bedrijven en scholen. Het bereik is theoretisch ongeveer vijf kilometer en zou daarmee dekkend zijn voor heel Westervoort. Mocht dit onvoldoende blijken dan kan de positie van de antenne nog worden verbeterd.

Wie meer wil weten over de mogelijkheden, kan contact opnemen met Serge de Beer, via serge@learningtour.nl

Meer over de activiteiten van LearningTour is te vinden op www.learningtour.nl

Meer berichten