Dick van Altena.
Dick van Altena. (Foto: Henriette Hoffs)

Dick van Altena in De Lantaern

Op zaterdag 15 september zal in Muziekcafé De Lantaern in Zevenaar zanger en liedjesschrijver Dick van Altena het publiek weer laten genieten van mooie zelfgeschreven nummers in zijn eigen streektaal. Dick begint zijn optreden om 21.00 uur, maar de zaal is al om 20.15 uur open. Entree: € 12,00

Dick van Altena is geboren in Oosterhout, in het hartje van de Over-Betuwe in Gelderland. Inmiddels vinden bijna 1.100 liedjes daar hun oorsprong. Heel veel artiesten van naam nemen zijn liedjes op. Inmiddels laat de zanger zich ook gelden als producer met een puur en volstrekt eigen geluid. Van 1977 tot eind 2005 was van Altenaj hét gezicht en vooral hét geluid van country band Major Dundee.

Eind 2002 ziet het prachtige album ‘ Moan bove de Betuwe’ het levenslicht. Dick schrijft en zingt voor het eerst liedjes over ‘zijn’ Betuwe en de mensen die er wonen, in zijn eigen streektaal, het Overbetuws. In 2014 verrast Dick van Altena zijn fans met het indrukwekkende ‘Novemberwind’, zijn eerste Nederlandstalige album sinds de jaren 80 van de vorige eeuw. Veel tracks, zoals ‘Die arm om mijn schouder’, raken de mensen in het hart en dreigen klassiekers te worden. Zijn nieuwe cd ‘ Lonely Hearts’ wordt op 6 oktober in Angeren gepresenteerd.

In april 2014 wijdt RTL7 een heel uur aan van Altena in ‘Derksen on the road’.
Derksen noemt Dick de beste country singer-songwriter van Nederland.

Meer berichten