Hans Hovens: "Westervoort in Beweging is echt zo'n evenement waarop de omschrijving 'voor en door bewoners' van toepassing is."
Hans Hovens: "Westervoort in Beweging is echt zo'n evenement waarop de omschrijving 'voor en door bewoners' van toepassing is."

'Westervoort mag trots zijn'

Het laatste weekend van de zomervakantie is in Westervoort traditiegetrouw het weekend van Westervoort in Beweging. Een driedaags familiefeest georganiseerd door de Stichting Promotie Westervoort. Voorzitter is sinds begin dit jaar Hans Hovens. Hij vertelt waarom je welhaast mee móet doen.

Hans Hovens: "Westervoort in Beweging is echt zo'n evenement waarop de omschrijving 'voor en door bewoners' van toepassing is. Er is drie dagen van alles te doen en meestal werken de weersomstandigheden mee. De manier waarop je meedoet, is niet van belang. Dat kan actief zijn, maar net zo goed passief als toeschouwer. Kom ook, laat je zien, maak een praatje en drink gezellig wat samen. Dat is Westervoort in Beweging."

Hans Hovens woont al een kleine dertig jaar in Westervoort. Hij maakte het begin en de opkomst van Westervoort in Beweging van nabij mee. Hij genoot er jaarlijks van en toen op hem een beroep werd gedaan, stapte hij in als voorzitter. "Ik vind het een heel waardevolle happening. Dagen die helemaal in het teken staan van saamhorigheid. Het weekend zelf is ook perfect. Het laatste van de zomervakantie. Iedereen is terug van vakantie en dan is het leuk je dorpsgenoten weer te ontmoeten. We vormen samen een gemeenschap en dus moeten we er ook samen iets van maken. En het mooie is dat ook de verenigingen en de ondernemers zijn betrokken. Westervoort mag trots zijn op zo'n mooie activiteit voor alles en iedereen."

Opvallend is dat het programma veel vaste onderdelen kent. De Truckersrun is al aan de 27e editie toe, het beachvolleybal aan de 25e, de Zomerfair en de kinderrommelmarkt komen ook ieder jaar terug en de strijd om de Westervoort Cup tussen AVW'66 en Sportclub Westervoort wordt dit jaar alweer voor de zesde keer gehouden. Alleen 'Westervoort Live' en 'Westervoort valt in het water' zijn activiteiten van de laatste jaren. Hans Hovens: "Activiteiten die een succes zijn houden we erin en daarnaast proberen we af en toe iets nieuws. Afhankelijk van het succes trekken we het door of proberen we weer wat anders. Ik denk dat het programma van dit jaar er weer zijn mag.

Een speciale vermelding verdient, volgens Hans Hovens, de organisatie van het beachvolleybaltoernooi. "Dat is helemaal in handen van Actief'81 en dat doen ze heel goed. Omdat het de 25e keer is maken ze er dit jaar een speciaal jubileumtoernooi van. Het is typisch zo'n toernooi dat past in het kader van Westervoort in Beweging. Je hebt familieteams, buurtteams, vriendenteams, dat doet allemaal mee. Gezelligheid staat voorop. Dat geldt voor alle activiteiten: maak het gezellig en houd het gezellig. Zodat we na afloop kunnen zeggen: Westervoort in Beweging was weer top!"

Vorige week al publiceerden wij het programma van Westervoort in Beweging in de Westervoort Post. Sla de krant van vorige week er dus op na of kijk op www.westervoortinbeweging.nl.

Meer berichten