Johan Corbijn (r) en Willy van der Hoeven.
Johan Corbijn (r) en Willy van der Hoeven.

Groenteplein Flierefluiter moet alle zeilen bijzetten

Wat ooit het schoolplein was van basisschool De Flierefluiter aan de Vrouwenslag in Westervoort, is tegenwoordig een moestuin, Groenteplein Flierefluiter genaamd. In deze tijden van grote droogte moeten alle zeilen worden bijgezet.

De achterliggende gedachte bij het opzetten van het Groenteplein was de ontmoetingsfunctie voor inwoners van het dorp. Wat in de tuin doen, maar vooral samen koffie drinken en een praatje maken. Aan die laatste twee bezigheden komen de vrijwilligers nauwelijks meer toe. De grote droogte van de afgelopen maanden noopt hen tot het vrijwel continue aanslepen van water. En dat nadat het nieuwe seizoen begon met een storm die de nodige schade aanrichtte.

Ondertussen houden de vrijwilligers de moed erin onder het motto 'het hoofd koel en de groente gezond'. Iedere maandag- en woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur zijn ze aanwezig. Na gedane arbeid is er altijd een lekkere lunch. Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom, net als mensen die incidenteel hand- en spandiensten willen verlenen. Kennismaken kan ook tijdens de Zomerfair op vrijdag 17 augustus in het centrum van het dorp. Op uitnodiging van Groen Links is Groenteplein Flierefluiter daar met een stand aanwezig.

Meer berichten