Logo westervoortpost.nl


Wethouder Hans Sluiter (rechts) en bouwvakker Thijs Koens leggen samen de eerste dakpannen op een van de huizen in de nieuwe wijk Beekenoord.
Wethouder Hans Sluiter (rechts) en bouwvakker Thijs Koens leggen samen de eerste dakpannen op een van de huizen in de nieuwe wijk Beekenoord.

Beekenoord nadert voltooiing

De vlag ging in top en er werd pannenbier geschonken bij de in aanbouw zijnde huizen in de wijk Beekenoord in Westervoort. Het project had een lange adem nodig, maar nadert nu snel zijn voltooiing.

Het is al zo'n kleine twintig jaar geleden dat de eerste plannen werden gemaakt. De start was allesbehalve vlot. Zo moest de gemeente wennen aan het feit dat een ontwikkelende partij (Maatschap Westervoort) leidend was en niet de gemeente zelf. Ook over de voorgestane architectuur van Beekenoord was lang niet iedereen positief. Het zou veel te modern zijn voor Westervoort.

Maar zie, nu het project bijna is afgerond, heeft de kritiek bij vrijwel iedereen plaatsgemaakt voor enthousiasme. Beekenoord is gewild. De woningen die momenteel in de laatste fase worden gebouwd (drie vrijstaande huizen en zestien royale tweekappers), waren allemaal snel verkocht, voor prijzen variërend van 295.000 tot 359.000 euro. Na voltooiing telt Beekenoord in totaal 240 woningen op ongeveer 10 hectare grond. Naast koophuizen en twee appartementencomplexen (ook koop), bestaat de nieuwe wijk uit enkele tientallen huurwoningen en een woon-zorgcomplex.

Maatschap Westervoort en makelaar GABA zijn van meet af aan bij het project betrokken, net als de bouwbedrijven Van Campen Bouwgroep uit Zelhem en Nikkels Bouwbedrijf uit Twello. De oplevering van de laatste huizen is voorzien in het najaar, maar kent mogelijk een uitloop naar begin volgend jaar. De reden? Het ontbreken van voldoende metselaars. Frank van Berlo van Maatschap Westervoort: "Dat is echt een probleem op dit moment. Maar goed, na bijna twintig jaar, inclusief de crisisjaren die voor een flinke vertraging hebben gezorgd, loopt het plan nu toch eindelijk op z'n eind."

Van Berlo is tevreden over het resultaat. "Het is een mooie, gevarieerde wijk geworden. Als alles straks klaar is en het groen de komende jaren de kans krijgt verder te ontluiken, zal het alleen nog maar mooier worden."

Makelaar Paul Jakobs van GABA onderschrijft de woorden van de ontwikkelaar en stelt dat Westervoort allengs populairder wordt als woonomgeving. Daarbij maakt hij onderscheid tussen 'de echte Westervoorter' en mensen van buitenaf. "De echte Westervoorter is in het dorp geboren en zal er ook altijd blijven. Maar steeds meer zie je dat ook buitenstaanders het dorp ontdekken. Rustig wonen onder de rook van een grote stad met alle voorzieningen, en met een prima ontsluiting richting alle delen van het land."

Indirect onderdeel van Beekenoord is een groenstrook langs de Liemersallee. Over de invulling daarvan is nog overleg gaande met de gemeente.

Meer berichten

Shopbox