Logo westervoortpost.nl


Repair Café: 500 reparaties

Op 18 juli werd voor precies de 500e keer een artikel ter reparatie aangeboden bij Repair Café Westervoort-Duiven aan de Noordelijke Parallelweg in Westervoort.

Het betrof een digitale klok die niet meer deed wat hij moest doen, namelijk de tijd aangeven. Een technisch oog en een kleine handeling waren vervolgens genoeg om het euvel te verhelpen. Het Repair Café is een initiatief van Marcel Kinkelaar. Het is hem een doorn in het oog dat mensen bij het minste of geringste spullen weggooien en een nieuw exemplaar kopen. Ongeacht of het gaat kleding, elektrische of mechanische apparatuur of computers. Marcel staat op het standpunt dat spullen heel vaak nog zijn te repareren, en maakte dat dus al 500 keer waar. Pure winst, financieel gezien én vanuit milieuoogpunt. Marcel heeft een groep mensen om zich heen verzameld die van alle markten thuis is als het gaat om reparaties.

Afhankelijk van het probleem worden ze ter plekke uitgevoerd of de reparateurs nemen de kapotte spullen mee naar huis en repareren ze daar. Ze kunnen dan een week later weer worden opgehaald. Het Repair Café is iedere woensdagmiddag geopend van 13.00 tot 16.00 uur.

Meer berichten

Shopbox