Jeroen Arends, Bianca Frieling, Jeffrey Willemsen, Simon, Mees Nijendorff en Erik Willemsen.
Jeroen Arends, Bianca Frieling, Jeffrey Willemsen, Simon, Mees Nijendorff en Erik Willemsen.

Gezelligheid rond het beachveld

Op vier velden bij recreatieplas De Waaij in Westervoort wordt in het weekend van 18 en 19 augustus het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi van Actief'81 gehouden. Voor de 25e keer dit jaar. Dat wordt gevierd op zaterdag met een Happy Hour.

Veel belangrijker dan de feestelijke borrel die wordt gedronken, is het feit dat het toernooi weer wordt gehouden en dat opnieuw vele tientallen teams hebben ingeschreven. Familieteams, buurtteams, vriendenteams, allemaal doen ze weer mee. Het maakt het beachvolleybaltoernooi tot een evenement waarbij de gezelligheid hoogtij viert. Medeorganisator Christy-Anne van Bekkum zegt het zo: "Je hebt altijd teams die voor de winst gaan en dat mag ook. Maar als er één ding geldt voor dit toernooi, dan is het wel dat meedoen belangrijker is dan winnen."

Dat het aan gezelligheid nooit ontbreekt, heeft ook te maken met de dagen waarop het toernooi wordt gehouden: altijd het laatste weekend van de schoolvakantie. Christy-Anne van Bekkum: "Dat betekent dat iedereen terug is van vakantie en elkaar vaak voor het eerst sinds weken weer ziet. Vakantieverhalen uitwisselen is een vast onderdeel van het beachvolleybaltoernooi."

De eerste twee jaar werd het toernooi gehouden op de parkeerplaats van sportcentrum Sports Planet. Daarna werd het onderdeel van 'Westervoort in Beweging' en verplaatst naar De Waaij. De organisatie leunt op mensen die zich al vele jaren voor het evenement inzetten. Christy-Anne van Bekkum: "We vormen een goed geoliede machine. We weten van elkaar waar we mee bezig zijn en wat we aan elkaar hebben. Het toernooi staat als een huis."

Regelmatig doen ook teams van andere verenigingen mee. Soms zelfs van heinde en verre. Er zijn drie klassen: competitie gemengd, competitie heren en recreatief gemengd. Overdag op zaterdag en zondag wordt er vier-tegen-vier gespeeld en op zaterdagavond twee-tegen-twee. Op het terrein bij De Waaij wordt ook een bar ingericht met een terras, er zijn drankjes en beachburgers verkrijgbaar en er wordt 'beachmuziek' gedraaid. Op het terrein zijn ook activiteiten voor kinderen en bezoekers. Zaterdag van 17.30 tot 18.30 uur is er ter gelegenheid van het jubileum een Happy Hour. Drankjes worden verkocht tegen gereduceerde prijzen en er is een live optreden.

Meer berichten