In het weekend van 8 en 9 september wordt SamenLoop voor Hoop de Liemers gehouden in het Horsterpark in Duiven (foto: Fotic Walter Verwaal).
In het weekend van 8 en 9 september wordt SamenLoop voor Hoop de Liemers gehouden in het Horsterpark in Duiven (foto: Fotic Walter Verwaal).

Geen SamenLoop voor Hoop zonder eregasten

In het weekend van 8 en 9 september wordt weer SamenLoop voor Hoop de Liemers gehouden in het Horsterpark in Duiven. De organisatie zoekt nog eregasten.

SamenLoop voor Hoop is een evenement waarbij wordt stilgestaan bij kanker, maar tegelijkertijd het leven wordt gevierd. Teams wandelen 24 uur in estafettevorm in het Horsterpark. Er zijn ook altijd zogenaamde eregasten bij aanwezig. Dit zijn kankerpatiënten of ex-patiënten die het verdienen zich een dag lang gesteund te voelen door mensen die wandelen om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte. Eregasten worden verwend met optredens, workshops en lekker eten.

Oncologie-verpleegkundige Marieke Jansen kreeg zelf kanker en was in 2016 als eregast aanwezig bij Samenloop voor Hoop. "Ik weet nu zelf wat het is om dag in dag uit bezig te zijn met deze ziekte. Dan is het heerlijk om een dag als deze mee te maken. Ik zag er destijds een beetje tegenop, maar het voelde alsof ik terechtkwam in een warm bad. Vooral de saamhorigheid is me bijgebleven. Die heeft me een positieve drive gegeven."

Ook eregast zijn of iemand opgeven? Stuur een email naar: deliemers@samenloopvoorhoop.nl. Marieke Jansen of Ed Ooms neemt dan contact op.

Meer berichten