Samen aan de thee met lekkernijen: gezellig!
Samen aan de thee met lekkernijen: gezellig!

High tea De Zonnebloem valt in de smaak

De afdeling Westervoort van De Zonnebloem organiseert regelmatig activiteiten voor ouderen en zieken. Onlangs nog een high tea in Kulturhus De Nieuwhof.

Met liefst 47 waren ze gekomen en negen vrijwilligers stonden klaar om er samen een leuke en gezellige middag van te maken. Dat lukte. De gasten genoten van het samenzijn en, niet te vergeten, van de lekkere high tea. "De catering van De Nieuwhof had het fantastisch geregeld", zegt Riet Berghorst, bestuurslid Activiteiten van De Zonnebloem Westervoort en één van de vrijwilligers.

De Zonnebloem Westervoort telt meer dan honderd vrijwilligers die allemaal een aantal 'eigen' mensen hebben waarmee ze contact onderhouden. Gasten worden deze mensen genoemd en ze waren allemaal uitgenodigd voor de high tea. De opkomst stelde de activiteitencommissie tevreden en, zoals al geschreven, aan gezelligheid ontbrak het niet.

Riet Berghorst: "Er is veel eenzaamheid onder ouderen en zieken, en tijdens zo'n activiteit zie je dan ook dat mensen elkaar opzoeken. Ze willen graag praten en daar is alle gelegenheid voor. We hebben ook nog gezongen en er was een verloting. Een heerlijke middag."

Meer berichten