Gezellig samen eten in Liemerije Hamerstaete

Eten staat voor gezelligheid en samen genieten. Een mooi gedekte tafel en goed gezelschap zorgt er voor dat je goed eet en geniet van de maaltijd. Ook voor onze bewoners is de maaltijd het hoogtepunt van de dag.

In Liemerije Hamerstaete in Westervoort wordt daarom sinds kort extra aandacht besteedt aan de maaltijden. ,,Zo eten we bijvoorbeeld niet meer met alle bewoners aan een lange tafel maar zitten we nu aan twee eettafels en hebben we gekeken naar de tafelschikking. Het is nu rustiger en gezelliger aan tafel”, zo vertelt woonbegeleider Michelle Spronk van afdeling Madelief. Op de Madelief wonen 16 ouderen  met dementie. 

Tijdens de maaltijd worden de tafels mooi gedekt, er is nieuw servies aangeschaft en er wordt voor rust gezorgd in de huiskamer. ,,Er worden geen medicijnen meer gedeeld tijdens de maaltijd en we vragen familie, behandelaars en artsen om niet tijdens de maaltijd langs te komen.” 

De extra aandacht voor het eten werkt.  ,,De bewoners eten meer, zijn rustiger en het is gezelliger aan tafel.” Om de maaltijd nog gezelliger te maken zijn we op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen bij het koken of tijdens het eten.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Liemerije op 088-0441999 of info@liemerije.nl

Meer berichten