Een sfeervol beeld van het zevende Balkoncert dat zaterdag op het Dorpsplein werd gehouden.
Een sfeervol beeld van het zevende Balkoncert dat zaterdag op het Dorpsplein werd gehouden.

Een bijzondere muziekavond

Het Balkoncert is jaarlijks één van de drukstbezochte evenementen in Westervoort. Zaterdag was het weer zover en weer stond het Dorpsplein vol. Een bijzondere muziekavond.

Om half elf, het is net donker, begint het Balkoncert. Meer dan zeventig muzikanten van verschillende orkesten, verspreid over de balkons van de aan het plein gelegen appartementen en op een podium. Samen maken ze muziek. Mooie muziek, herkenbare muziek. Nederlandstalig maar ook internationale hits. Het publiek geniet bij bijna Zuid-Europese temperaturen.

Het succes van het Balkoncert laat zich gemakkelijk verklaren. Het is de sfeer die het hem doet. Westervoort mag Louis Peters dankbaar zijn. De dirigent van Drumfanfare Liberté introduceerde het concert in het dorp. Het is geïnspireerd op de Gevelconcerten die in het verleden in Nijmegen werden gehouden. Het zevende Balkoncert was, zoals ieder jaar, onderdeel van het Wyborghfeest van de gezamenlijke ondernemers in het winkelcentrum. Het werd dit keer voorafgegaan door optredens van Roy Wilting, Bianca Frieling en William Bonne.

Meer berichten