Frank Futselaar wordt gehuldigd als winnaar van de 5 kilometer. Tweede werd Thomas Cremers uit Elst (links) en derde Guido Engelen uit Zevenaar.
Frank Futselaar wordt gehuldigd als winnaar van de 5 kilometer. Tweede werd Thomas Cremers uit Elst (links) en derde Guido Engelen uit Zevenaar.

Veel pr's tijdens veertiende Kab-GABA Midzomerrun

De Kab-GABA Midzomerrun in Westervoort is een gezellige, recreatieve loop. Zondag werd de veertiende editie gehouden.

Opvallend was dat veel deelnemers een persoonlijk record liepen. Organisator Hans Frieling heeft daar wel een verklaring voor. "Na 3 kilometer was er een keerpunt en vervolgens hadden de lopers de laatste 2 kilometer de wind in de rug. Er stond behoorlijk wat wind en dan gaat het gelijk ook hard."

Vooraf had de organisatie zich nog druk gemaakt over de voorspelde (tropische) temperaturen. Hans Frieling: "Ik heb op vrijdag contact gehad met de GGD. Het advies dat zij gaven was: als mensen maar genoeg drinken is er weinig aan de hand. Uit voorzorg hadden we daarom een extra waterpost ingericht. Op zondag vond ik het nogal meevallen met de hitte en gelukkig heeft zich ook niets vervelends voorgedaan. Het was gewoon een zeer geslaagde dag."

Met 410 deelnemers op vijf afstanden (5 km, 10 km en drie kidsruns) kwam het aantal deelnemers iets hoger uit dan vorig jaar. De 5 kilometer werd zoals verwacht 'met twee vingers in de neus' gewonnen door de plaatselijke favoriet Frank Futselaar. De andere winnaars: Famke Heinst (5 km vrouwen), Daan Reintjes (10 km mannen) en Esmé Möricke (10 km vrouwen).

Meer berichten