Eerste editie Muziek in de Tuin geslaagd

Op 24 juni was de eerste editie van Muziek in de Tuin in Westervoort, het charity-evenement georganiseerd door de Stichting Kinderwelzijn China. Veel mensen hebben Muziek in de Tuin bezocht en gewaardeerd.

De opbrengst was maar liefst € 1170,00. Kinderwelzijn China is hier zeer tevreden over. Het hele bedrag gaat naar het het kinderrevalidatiecentrum in China, waar kinderen met Cerebrale Parese en hun ouders begeleid worden in het omgaan met deze aandoening en de bijbehorende school voor speciaal onderwijs.
In acht tuinen konden mensen naar diverse soorten muziek luisteren. Huize Vredenburg, met optredens van Loriën, en de locaties die op loopafstand hiervan lagen, hebben de meeste bezoekers getrokken.

In de Vredenburgstraat zong het mannenkoor Mankementen uit Duiven, waarvan de oudste 86 was en de jongste 61. Zij zongen a capella liederen, waarvan de teksten zelf bedacht waren. Soms op een bekend kinderliedje of op muziek van de componist Schubert. Het viel bij de bezoekers erg in de smaak, want na elk optreden werd een toegift gegeven.

Op hoeve Westerbeek aan de Klapstraat had het duo The Rodeo Roses het publiek bij de eerste klanken al te pakken. De viool klonk dan weer vrolijk en later weer intens en daar waar de violiste de zanger vocaal ondersteunde hoorde je dat ze goed op elkaar ingespeeld waren. Ze lieten wel bekende maar niet voor de hand liggende songs horen. Elk op hun eigen manier met zang, viool en gitaar. Zo kwamen onder andere Pink Floyd, Amy mcDonald en Jeff Buckley langs.

In de tuin van de fam. Van Schie , ook in de Klapstraat, speelde het duo Stewfish met veel enthousiasme o.a. nummers van Adèle, The Doobie Brothers, Fleetwood Mac en Lou Reed.

Bij Huis ter West trok Lara Willems met door haarzelf geschreven gitaarliedjes het publiek naar het terras, waar ze zichtbaar genoten van haar prachtige stem.

In de tuin aan de Heilweg heeft Jelle Koch uit Duiven aan één stuk door gespeeld. Hij heeft zo’n plezier in het spelen, dat hij de pauzes gewoon overslaat.

Het akoestiche duo Onder de Maan speelde in de tuin aan de Swarte Dreef. Zij speelden eigen Nederlandstalige liedjes.

De bewoners van wooncentrum De Wilgenpas hebben er samen met Balkan Trio Arnhem een waar feestje van gemaakt, er werd zelfs gedanst.

Muziek in de Tuin was een feestje. Door de goede waardering van de bezoekers en de opbrengst overweegt de Stichting Kinderwelzijn China een tweede editie Muziek in de Tuin voor volgend jaarin te organiseren.

Meer berichten