De reüniegangers van de Dominicusschool poseren voor de fotograaf. Voor alle namen zie het eind van het artikel.
De reüniegangers van de Dominicusschool poseren voor de fotograaf. Voor alle namen zie het eind van het artikel.

Weerzien na veertig jaar

Weinig zo leuk als een reünie. Met mensen die je kent van vroeger, maar lang niet meer hebt gezien, heb je veel te bepraten. Zo was het ook bij de reünie van leerlingen van de inmiddels ter ziele gegane Dominicusschool in Westervoort, die in het schooljaar 1977-1978 in de zesde klas (groep 8) zaten.

Zelfs reünisten uit Dubai en Zuid-Afrika waren naar de achtertuin van oud-klasgenoot Petra Laarakker gekomen. Van daar ging het gezelschap nog even naar het voormalige schoolgebouw aan de Dorpstraat, waarin tegenwoordig een balletschool en een schoonheidsinstituut zijn gevestigd. "Leuk om daar met z'n allen weer rond te lopen", zegt Rosemarie van de Kamp, die de reünie samen met Petra Laarakker organiseerde.

In totaal waren ze met 26, inclusief twee oud-docenten van de Dominicusschool: Maria Dekkers (88!) en Annie Stienissen. Niet de volledige klas van veertig jaar geleden, maar wel een groot deel.

Rosemarie van de Kamp: "Op twee oud-klasgenoten na zijn we via via iedereen op het spoor gekomen. Twee bleken er al te zijn overleden, net als Ben de Reuver, de meester van onze zesde klas toen. Niet iedereen is gekomen, maar we hadden toch een mooie groep bij elkaar. Ook Marcus Lammers die in Zuid-Afrika woont was aanwezig en Arnold Bremann die in Dubai zit. Dat maakte het bijzonder."

De reünie zelf, aangekleed met foto's, was er een om nooit te vergeten. Rosemarie: "Je weet hoe dat gaat. Je ziet elkaar, je gaat praten en je houdt niet meer op met praten. Echt super gezellig en super relaxed. We hebben afgesproken dat we het over vijf jaar nog eens over doen."

Bij de reüniegangers op de foto horen de volgende namen: achterste rij vlnr: Stef de Reuver, Johan Wolters, Werner Mes, Marcus Lammers, Ferdinand van den Oord, Martin van de Wardt en Gerard Verfuurden. Tweede rij van boven vlnr: juf Annie Stienissen-Lanters, Karin van Heumen-Eijsink, Nettie de Reuver, Dorien Holtermann-Reijers, Petra Laarakker-Stevens, Sindy Erren, Monique Wieleman, Luana Pomice, Annie Huuskes-Kütschruijter en Marian Kersten-Evers. Zittend vlnr: Erna van Kesteren, Rosemarie van de Kamp-Appeldoorn, Madeleine Alferink, Maria Dekkers. Voorste rij vlnr: Frank Boerboom, Marian Snelders, Arnold Bremann, Marc Kemperman en Veronica Holtslag.

Meer berichten