Benjamin de Haan (rechts) verslaat Frank Futselaar op de laatste meters. Links nummer drie Roy Hoornweg.
Benjamin de Haan (rechts) verslaat Frank Futselaar op de laatste meters. Links nummer drie Roy Hoornweg.

Zilver Frank Futselaar op 5000 meter bij NK atletiek

Na brons op de 10000 meter twee weken geleden, pakte Westervoorter Frank Futselaar vrijdag een zilveren medaille op de 5000 meter bij het Nederlands kampioenschap atletiek.

Bloedspannend was het. Zo'n twee ronden voor het einde vormde zich een kopgroep van vier lopers: Frank Futselaar, Roy Hoornweg, Ronald Schroer en Benjamin de Haan. Die vier sprintten op het laatste rechte eind voor de titel en net als op de 10000 meter toonde Benjamin de Haan zich de sterkste: 14.18,34 minuten. Frank Futselaar werd tweede in 14.18,75 minuten, een neuslengte voor Roy Hoornweg: 14.18,77.

De persoonlijke recordtijd van Frank Futselaar is 14.01,13. Vooraf hadden hij en Benjamin de Haan (de gedoodverfde favorieten) een plan gesmeed om onder de 14 minuten te lopen en een poging te doen in de buurt te komen van de limiet van 13.33 voor het EK in Berlijn. Kort voor de race lieten de twee dat plan echter varen. Frank: "Er stond te veel wind en dan is een recordpoging gewoon niet reëel. Ik ben heel blij met een mooie zilveren plak."

Volgende week leest u in deze krant weer een column van Frank Futselaar in het kader van het project 'Team Futselaar 2020', dat als doel heeft de Westervoorter te laten starten op de Olympische marathon in Tokio in 2020.

Meer berichten