Tijdens de buitenspeelmiddag vorige week in Park Steenderens kon uiteraard ook worden gevoetbald.
Tijdens de buitenspeelmiddag vorige week in Park Steenderens kon uiteraard ook worden gevoetbald.

Wijkraad zorgt voor een impuls

Een week geleden was de elfde Nationale Buitenspeeldag. Wijkraad Steenderens deed mee en organiseerde samen met jongerencentrum Creon een buitenspeelmiddag in Park Steenderens. Verdeeld over de middag waren er een kleine 200 kinderen. Hoe een wijkraad de buurt een impuls geeft.

De wijk Steenderens bestaat dit jaar dertig jaar. Van de veelal jonge gezinnen die zich er vanaf 1988 vestigden, zijn er veel ook alweer vertrokken. Daar kwamen anderen voor in de plaats en die ontwikkeling heeft de wijk gemaakt tot die van vandaag. Een gemêleerde wijk met z'n aangename kanten en, net als iedere andere buurt, soms wat minder aangename. De wijkraad houdt de vinger aan de pols. Altijd met als doel het verbeteren van het woon- en leefklimaat. Dat komt tot uiting in het in gesprek gaan en blijven met de gemeente en met andere instanties, en het organiseren van activiteiten.

De buitenspeelmiddag is daar een mooi voorbeeld van. Drie jaar geleden werd aangehaakt bij de nationale versie en ieder jaar groeide de belangstelling. Tot bijna 200 kinderen dit jaar. Niet allemaal behoorden ze tot de doelgroep (leerlingen van de basisschoolgroepen 5 t/m 8) en niet allemaal kwamen ze uit de wijk Steenderens, maar dat maakte niet uit.

Wijkraadslid Martine Fleming: "Plezier, dat is het enige waar het om gaat. En plezier hebben ze gehad. Op drie locaties in het park hadden we activiteiten. De kinderen konden voetballen, blikgooien, lasergamen, op crossfietsen en skelters rijden, we hadden springkussens en een grabbelton en er was een tent waar iedereen ranja en een appel kon krijgen. Creon had gezorgd voor stagiaires, die samen met ons als wijkraadsleden voor de begeleiding zorgden. Alles uiteraard wel onder de verantwoordelijkheid van de ouders zelf. Dat ging prima."

Martine Fleming, zelf moeder van kinderen van 3 en 8 jaar, ziet om zich heen dat de inzet van de wijkraad wordt gewaardeerd. "We organiseren best veel en over het algemeen is er ook belangstelling voor de activiteiten. Steeds meer bewoners zijn ook bereid zelf iets te doen als vrijwilliger. Dat is precies zoals het moet gaan. Alleen met elkaar kunnen we het leuk houden in de wijk."

Meer berichten