Logo westervoortpost.nl


De vrouwen achter de Stichting Kinderwelzijn China (vlnr): Anoek van Kol, Greta Rubingh, Alies Vermeulen, Joke Menger en Karin Gesink.
De vrouwen achter de Stichting Kinderwelzijn China (vlnr): Anoek van Kol, Greta Rubingh, Alies Vermeulen, Joke Menger en Karin Gesink.

Met 'Muziek in de Tuin ' geld in zamelen voor project in China

Op acht locaties in Westervoort wordt op zondag 24 juni het evenement 'Muziek in de Tuin' gehouden. Een initiatief van de projecthulpgroep Kinderwelzijn China. De opbrengst is bestemd voor een Chinees kinderrevalidatiecentrum.

Alies Vermeulen, Joke Menger, Karin Gesink en Greta Rubingh zijn Westervoortse adoptieouders van kinderen uit China. Samen met Anoek van Kol hebben ze jaren geleden de Stichting Kinderwelzijn China opgericht. Samen ook organiseren ze regelmatig activiteiten die geld in het laatje moeten brengen voor het project Kinderrevalidatie Liming van Wereldkinderen in Den Haag, een vereniging voor kinderwelzijn.

In het betreffende revalidatiecentrum in China worden kinderen met cerebrale parese (CP) en hun ouders geholpen om met deze aandoening om te gaan. CP is een verzamelnaam voor allerlei beschadigingen in het zenuwstelsel, waardoor de spieren niet goed worden aangestuurd. Hierdoor kunnen kinderen hun armen en benen vaak niet goed gebruiken. De ouders van de kinderen wordt geleerd hoe ze kunnen oefenen met hun kind. Hiervoor verblijven ze enige weken in het centrum. Sinds enkele jaren is er ook een schooltje voor de kinderen, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Alies Vermeulen: "Een prachtig project waar we ons als Kinderwelzijn China graag voor inzetten."

Om geld in te zamelen is gekozen voor een muziekevenement met als naam 'Muziek in de Tuin'. Tot de acht locaties waar wordt opgetreden behoren Huize Vredenburg van de Historische Kring, restaurant Huis ter West en zorgcentrum De Wilgenpas. De andere vijf locaties zijn particuliere huisadressen in Westervoort. Op alle locaties zijn op 24 juni optredens om 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur. De optredens duren een halfuur. Tussendoor hebben bezoekers dus steeds een halfuur om naar een andere tuin te gaan (bij voorkeur wandelend of met de fiets). De formule is vergelijkbaar met die van de Stichting 'Muziek bij de Buren' in Arnhem.

'Muziek in de Tuin' kent een grote variatie aan muziek. Van het singer-songwriter duo Loriën met folk/klassieke muziek en zanger-gitarist Jelle Koch uit Duiven, tot The Rodeo Roses die vrolijke pop, rock en country ten gehore brengen. De meeste meewerkende muzikanten doen dat belangeloos. Een enkele band ontvangt een reiskostenvergoeding. Alies Vermeulen: "Het was een heel gedoe om het allemaal te regelen, maar tegelijkertijd heel leuk om te doen. Ook vanwege de enthousiaste reacties. Het weer op 24 juni zal heel bepalend zijn voor het succes van 'Muziek in de Tuin', maar op voorhand verwacht ik er best het nodige van. Onze laatste actie dateert van maart vorig jaar. Toen hebben we een Charity Mysterie Diner gehouden. De uiteindelijke opbrengst voor het project in China was 600 euro. Ik hoop en verwacht dat we hoger uitkomen dit keer."

Vanaf 13.30 uur kan er op elke locatie een strippenkaart worden gekocht à 7,50 euro. De kaart geeft toegang tot de optredens in drie tuinen. In alle tuinen zijn ook hapjes en drankjes te koop voor 1 euro. Het is handig vooraf een keuze te maken voor drie verschillende optredens. In Huize Vredenburg wordt een fototentoonstelling over het project Kinderrevalidatie Liming ingericht. Die is niet alleen te bezoeken op 24 juni, maar ook op zondag 17 juni. Die dag zijn er in Huize Vredenburg ook al strippenkaarten voor 'Muziek in de Tuin' verkrijgbaar.

Meer berichten

Shopbox