Logo westervoortpost.nl


Alle kinderen van IKC De Hoge Hoeve zijn blij met de grote opbrengst van de kunstveiling.
Alle kinderen van IKC De Hoge Hoeve zijn blij met de grote opbrengst van de kunstveiling.

Kunstveiling De Hoge Hoeve: 1569 euro

De veilingverkoop van kunstwerken die zijn gemaakt door leerlingen van IKC De Hoge Hoeve in Westervoort, leverde het lieve sommetje van 1569 euro op. Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij) en Stichting ALS Nederland mochten ieder een cheque van 523 euro in ontvangst nemen. De resterende 523 euro wordt gestoken in speeltoestellen voor het eigen schoolplein.

Integraal Kindcentrum (IKC) De Hoge Hoeve wordt gevormd door een basisschool van de Stichting Confessioneel Onderwijs R'IJssel, Kinderopvang Zonnekinderen en Zozijn Kind & Jeugdhulp. Kinderen van 0 tot 13 jaar worden er begeleid 'in de volle breedte van hun ontwikkeling'. Jaarlijks wordt een themaweek gehouden. Dit jaar stond die week in het teken van kunst. Daarbij werd gebruikgemaakt van de methode 'procesgerichte didactiek', waarvoor IKC De Hoge Hoeve heeft gekozen. Bij deze methode staat de kwaliteit van het creatieve proces centraal.

'Wat een kunst'
Docent en bovenbouwcoördinator Harry Mecking: "Het project heette: 'Wat een kunst'. Om het tastbaar te maken kregen alle groepen een kunstenaar toegewezen. Zo leerden ze schilderen in de stijl van bijvoorbeeld Karel Appel, Piet Mondriaan of Vincent van Gogh. Dat sloeg aan. De kinderen van alle groepen zijn enthousiast aan het werk geweest. Met als klap op de vuurpijl de veilingverkoop. Dat vonden ze allemaal best spannend."

In het kader van het project maakten alle leerlingen individueel een kunstwerk en als groep. De veiling van de kunstwerken was een happening op zich. Ouders van kinderen kochten in veel gevallen voor een gering bedrag het door hun eigen kind gemaakte kunstwerk. Bij de veiling van de groepskunstwerken echter werd door vaders, moeders, opa's, oma's, leerkrachten en andere belangstellenden flink tegen elkaar op geboden. Ook wethouder Hans Breunissen ging met een kunstwerk aan de haal. "Voor in het gemeentehuis", deelde hij de aanwezigen mee. Uiteindelijk vloeide er een totaalbedrag van 1569 euro in kas voor KiKa, ALS en de school zelf.

KiKa favoriet
Harry Mecking: "De Kinderraad van onze school heeft de goede doelen zelf uitgekozen. KiKa was met een grote voorsprong favoriet bij de kinderen. Met ALS als goede tweede. Vooral vanwege het recente overlijden aan die ziekte van de natuurkundige Stephen Hawking. Op school hebben we daar de nodige aandacht aan gegeven."

Meer berichten

Shopbox