Logo westervoortpost.nl


Ouders en kinderen hebben het iedere dinsdagochtend gezellig samen bij het Baby Peuter Café Westervoort in IKC De Hoge Hoeve.
Ouders en kinderen hebben het iedere dinsdagochtend gezellig samen bij het Baby Peuter Café Westervoort in IKC De Hoge Hoeve.

Baby Peuter Café populair

Baby Peuter Café Westervoort bestaat een jaar. Dat werd vorige week gevierd met een gezellige ochtend in de vaste ruimte van het café: het muzieklokaal van basisschool IKC De Hoge Hoeve. Het initiatief is een succes. Verschillende ouders (voornamelijk moeders) breidden er hun sociale kring uit.

Er was minstens één grote afwezige tijdens het feestje ter gelegenheid van het eenjarig jubileum van het Baby Peuter Café Westervoort: Aida El Jarie. De vrouw die de voorziening samen met Almina Atic oprichtte, had wel een goede reden. Drie dagen eerder was ze voor de derde keer moeder geworden. Dit keer van een zoontje, na eerder twee dochters te hebben gebaard. "Wel jammer dat ik er niet bij kon zijn", zegt Aida. "maar niet alles is precies te plannen."

Aida El Jarie en Almina Atic namen het initiatief voor het Baby Peuter Café Westervoort omdat ze, als moeder van jonge kinderen, behoefte hadden aan contact met andere moeders. Aida: "Als je voor de eerste keer moeder wordt, verandert er veel in je leven. Je krijgt een andere rol. Daar horen vragen en onzekerheid bij. Niets werkt beter dan erover praten met andere vrouwen die jonge kinderen hebben. Door ervaringen uit te wisselen, leer je van elkaar."

Met behulp van het Goed voor Elkaar-team van de gemeente, Mikado en IKC De Hoge Hoeve kregen de dames het Baby Peuter Café van de grond. Een jaar later trekken ze de conclusie dat het werkt. Aida: "Dankzij deze voorziening heb ik nu regelmatig contact met drie andere moeders bij mij uit de straat. Heel leuk en gezellig. Misschien dat ik ze ook elders had kunnen ontmoeten, maar het valt me op dat het bijvoorbeeld in de speeltuinen in Westervoort altijd vrij rustig is. Misschien omdat het onderhoud te wensen overlaat. Hoe dan ook, in ons café heb ik wel de contacten opgedaan waar ik naar op zoek was. Dat geldt ook voor andere moeders."

De contactochtend is iedere dinsdag van 09.30 tot 11.30 uur. Moeders, vaders en grootouders van baby's en peuters tot 4 jaar zijn welkom. Terwijl zij een praatje maken en koffie drinken, vermaken de kinderen zich met speelgoed en met elkaar. Met enige regelmaat wordt de ochtend opgeluisterd door iemand die specifieke deskundigheid met de aanwezige ouders deelt. Aida: "Mensen van het consultatiebureau, een pedagogisch medewerker, iemand die baby-yoga geeft, dat soort mensen. Vaak heel interessant."

Aida El Jarie beaamt dat ze zelf inmiddels een geroutineerde moeder is. "Zeg dat wel. Ik heb nu mijn derde en mijn dochters zijn al 2 en 3. Als moeder heb ik in korte tijd veel geleerd. Mede dankzij de vrouwen die ik ken via het café."

Meer berichten

Shopbox