Logo westervoortpost.nl


Het nieuwe bord bij de ingang van het sportpark. Vlnr: Paul Jakobs, Hans Breunissen, Vito en John Kemper.
Het nieuwe bord bij de ingang van het sportpark. Vlnr: Paul Jakobs, Hans Breunissen, Vito en John Kemper.

'Respectborden' onthuld bij Sportclub Westervoort

Onder grote belangstelling zijn vrijdag op het sportpark van voetbalvereniging Sportclub Westervoort drie borden onthuld die spelers en bezoekers wijzen op het belang van 'fair play'. De club hoopt hiermee ongewenst gedrag in de kiem te smoren. De actie werd gesteund door buurclub AVW'66.

"Mooi dat er zoveel mensen waren", zegt SC Westervoort-voorzitter John Kemper. "Dat versterkt het signaal dat we willen afgeven. Dat signaal is niet meer dan dat we op ons sportpark van iedereen normaal, respectvol gedrag verwachten."

Aanleiding voor de actie waren enkele voorvallen de afgelopen maanden. Twee ouders kregen zelfs een tijdelijk verbod opgelegd om het sportpark te betreden. Vervolgens besloot de club in het kader van het 'normen en waardenbeleid' tot actie over te gaan. AVW'66 sloot aan, net als de gemeente, Vitesse Betrokken en de 'Club van 100' van SC Westervoort. Gezamenlijk werd het financieel mogelijk de borden te laten maken die vrijdag werden onthuld door wethouder Hans Breunissen, Vitesse-mascotte Vito en de voorzitters John Kemper en Paul Jakobs. Aansluitend konden jeugdleden met Vito op de foto en werd een 'normen en waardenquiz' gespeeld. De avond werd afgesloten met een verloting met prachtige prijzen, zoals door Vitesse-spelers gesigneerde ballen en toegangskaarten voor de wedstrijd Vitesse - ADO Den Haag van afgelopen zaterdag.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox