Repair Café maakt met oude mixer kans op 1.000 euro

Inwoners van Westervoort die afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren op de gemeentelijke milieustraat, kunnen daarmee Repair Café Westervoort-Duiven ondersteunen. Wecycle geeft 25 keer een sponsorcheque weg van 1.000 euro voor een lokaal goed doel. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

Wie op de e-waste inlevert, kan ter plekke met een smartphone inchecken op de Wecycle-actiesite. GPS (Global Positioning System) stelt vast of de inwoner echt op de milieustraat is. Vervolgens scoort de inwoner punten voor het lokale goede doel. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner, ontvangen van Wecycle een sponsorcheque van 1.000 euro voor het goede doel. De inleveraar maakt zelf ook kans op een prijs. De actie loopt tot en met 31 augustus bij alle gemeenten die samenwerken met Wecycle. Meer informatie: wecycle.nl/inleveren.

Doel van de actie is het inleveren te stimuleren van vooral afgedankte kleine elektrische apparaten (bijvoorbeeld mixer, föhn, mobiele telefoon, magnetron, (spel)computer, stofzuiger, printer, zaklamp, boormachine) en spaarlampen. Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle: "Veel mensen gaan meerdere keren per jaar naar de gemeentelijke milieustraat. Het is voor de circulaire economie belangrijk daar ook kleine apparaten en lampen in te leveren. Met deze inzamelactie geven we hier een impuls aan."

Meer berichten