Logo westervoortpost.nl


De dames van de volksdansvereniging met de op achterste rij in zwarte jurk Ans Erinkveld.
De dames van de volksdansvereniging met de op achterste rij in zwarte jurk Ans Erinkveld.

Volksdansvereniging viert 45-jarig bestaan

Je hoort niet zoveel van ze, maar Volksdansvereniging Westervoort is wel degelijk in de lokale samenleving aanwezig. Onlangs werd het 45-jarig bestaan gevierd.

Volksdansen op z'n retour? "Nee hoor", reageert Ans Erinkveld van Volksdansvereniging Westervoort enigszins verbolgen. "Er zijn nog steeds heel veel mensen die er plezier aan beleven. Heerlijk bewegen op muziek, daar krijg je nooit genoeg van."

Volksdansvereniging Westervoort is een moderne volksdansclub. Er wordt gedanst op muziek uit veel verschillende landen. De groep staat onder leiding van gediplomeerd docente Anke Meijer. Ans Erinkveld: "De kern van de huidige groep is al behoorlijk lang bij elkaar. We hebben het heel gezellig samen, maar staan zeker open voor nieuwe leden. Ook mannen. We hadden er ooit drie. Jammer genoeg is de laatste vorig jaar afgehaakt. Het zou leuk zijn als er weer wat nieuwe bijkomen."

Het jubileum werd toepasselijk gevierd met een 'diner dansant' bij Wieleman. Tussen de gangen van het koude en warme buffet door zwierden de dames over de vloer.

Iedereen die wil ervaren of volksdansen wat voor hem of haar is, kan een keer meedoen. Volksdansvereniging Westervoort danst op dinsdagen van 20.00 tot 22.00 uur in de Montessorischool aan de Paepestraat 23. Meer informatie bij Ans Erinkveld, telefoon: 026 311 20 30, email: erinkveld@kpnplanet.nl.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox